Rondleiding in de Ambassade van de Vrije Geest

Huis met de Hoofden

Voor de NBV-najaarsexcursie van 2017 worden leden uitgenodigd voor een rondleiding in de Ambassade van de Vrije Geest (Amsterdam) op 14 december.

Een paar weken geleden opende Dan Brown de Ambassade van de Vrije Geest in het Huis met de Hoofden in Amsterdam. Drie beroemdheden kwamen op die manier bij elkaar.
Bestsellerauteur Dan Brown maakte wereldwijd naam met De Da Vinci Code en tal van andere boeken die zich afspelen in de wereld van symbolen, verborgen wijsheden en oude genootschappen. De Ambassade van de Vrije Geest is geïnspireerd op de befaamde Bibliotheca Philosophica Hermetica van Joost Ritman. Het Huis met de Hoofden, Keizersgracht 123, dat dateert uit het eerste kwart van de zeventiende eeuw, is een van de bekendste en fraaiste grachtenpanden van Amsterdam.

Dat alles maakt heel nieuwsgierig. En dus zijn we erg blij dat de NBV-najaarsexcursie dit jaar bestaat uit een bezoek met rondleiding aan de Ambassade van de Vrije Geest. Dan Brown kunnen we daar niet bij aanbieden, maar wel José Bouman, NBV-lid van het eerste uur, al dertig jaar werkzaam bij de Bibliotheca Philosophica Hermetica en bij uitstek deskundig. Zij zal de rondleiding verzorgen.

De excursie vindt plaats op donderdag 14 december. De rondleiding start om 14:00 uur en duurt ongeveer een uur. U kunt daarna ook nog op eigen gelegenheid verder in het Huis met de Hoofden rondkijken. Het adres is Keizersgracht 123 in Amsterdam.

De kosten voor bezoek en rondleiding zijn vrij hoog. Daarom moeten we u bij deelname een bijdrage van € 12,50 vragen.

U kunt zich aanmelden via info@boekgeschiedenis.nl.