Marieke van Delft over haar loopbaan

Op dinsdag 16 maart is Marieke van Delft na een loopbaan van 42 jaren bij de Koninklijke Bibliotheek, Nationale bibliotheek met pensioen gegaan. Naar aanleiding daarvan was ze op 18 maart te gast bij Radio Kunststof. Ook maakte de KB een mooie webpagina ter ere van haar afscheid.
Op dinsdag 16 maart is Marieke van Delft na een loopbaan van 42 jaren bij de KB Den Haag met pensioen gegaan. Naar aanleiding daarvan was ze op 18 maart te gast bij Radio Kunststof. In dit enthousiasmerende interview komen al haar werkzaamheden als conservator oude drukken langs. Ze vertelt over het moment waarop ze voor het eerst een oude druk zag en de ‘vonk’ oversloeg, over topstukken die ze aanschafte, over de mooie boeken die ze maakte en al de projecten waaraan ze werkte. En over haar grote liefde voor de incunabelen. Van begin tot eind een plezier om naar te luisteren.

Bekijk ook de mooie webpagina die de KB Den Haag heeft gemaakt ter ere van haar afscheid: Bijzondere oude drukken | Koninklijke Bibliotheek (kb.nl)

Het NBV-bestuur dankt Marieke voor alles wat ze voor de vereniging heeft gedaan en voor haar blijvende betrokkenheid.