De ontdekking van de natuur – online sessie

Op donderdag 25 maart van 16-17 uur organiseert de NBV een online sessie, waarin Hans Mulder vertelt over zijn pas verschenen boek De ontdekking van de natuur. Hij zal de verhalen toelichten aan de hand van materiaal uit de collectie van de Artis Bibliotheek, onderdeel van het Allard Pierson. De bijzondere werken die hij laat zien zullen ook te bewonderen zijn in de nieuwste editie van de wisseltentoonstelling van het Allard Pierson Amsterdam Creatieve Stad.

De ontdekking van de natuur bevat twintig prachtige en rijk geïllustreerde verhalen over vogels, insecten, bacteriën, draken en nog veel meer. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen. Bijvoorbeeld over de draak die in 1572 op een akker bij Bologna werd verslagen, over Van Leeuwenhoek, die met behulp van de door hemzelf gemaakte microscoop bacteriën in zijn eigen tandplak ontdekte. Of over hoe de jonge Charles Darwin tijdens zijn reis met de Beagle inzichten kreeg die de basis legden voor zijn evolutieleer. Hans Mulder vertelt erover en zal daarbij ook de boekhistorische kanten belichten.

Hans Mulder is conservator natuurlijke historie van het Allard Pierson en bibliothecaris van de Artis Bibliotheek. Ook is hij voorzitter van de NBV geweest.

Datum
25 maart, 16:00-17:00

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar info@boekgeschiedenis.nl
Niet-leden zijn ook welkom! Meld je ook dan even aan door te mailen.