Excursie naar de Liberna-tentoonstelling

NBV-leden kunnen aansluiten bij de excursie van het NGB op 18 november 2012 naar de Liberna-tentoonstelling in Metten (D).

Rembrandt-Faust-Liberna-CollectionHet Nederlandse Genootschap van Bibliofielen (NGB) organiseert op zondag 18 november a.s. een excursie naar de Liberna-tentoonstelling in het Draiflessen Museum in Mettingen, vlak over de grens in Duitsland. Voor NBV-leden met belangstelling voor handschriften en vroege boekdrukkunst uit de collectie van de familie Brenninkmeijer is er ruimte om aan te sluiten!

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de secretaris van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen, Corinna van Schendel, c.van.schendel@freeler.nl, en aangeven of ze willen carpoolen.

Programma van de NGB-excursie
13 uur    Ontvangst in het Draiflessen Museum in Mettingen (Duitsland)
14 uur    Rondleiding door Thera Folmer-von Oven (conservator Liberna Collection) en Iris Mentrup (conservator Draiflessen Museum), na afloop vrij rondkijken
16 uur     Thee / borrel (voor eigen rekening) in Haus Telsemeyer, Mettingen.

Meer over de tentoonstelling
De expositie ‘Von der Schönheit der Präzision: Faszination Buchkunst und Grafik mit der Liberna Collection / The beauty of precision: fascination books and graphical art featuring the Liberna collection’ is van 13 oktober 2012 tot 6 januari 2013 te zien in de Draiflessen Collection, Georgstraße 18, D-49497 Mettingen. Mettingen ligt halverwege Rheine en Osnabrück, ten noorden van de A30. Zie ook reisinfo van het museum: www.draiflessen.com.

Meer informatie vindt u ook op de website van CODART.

Foto: CODART. Rembrandt: ‘A scholar in his study (Faust)’, Liberna Collection.