Voorjaarsexcursie 2016

Bezoek op 26 mei de Meermanno-tentoonstelling ‘Het boek van Binnen’ met uitgebreide rondleiding door de conservatoren.

Hoewel Museum Meermanno voor de boekenliefhebber natuurlijk geen onbekend terrein is, biedt de NBV graag een speciaal kijkje achter de schermen van de huidige tentoonstelling, ‘Het boek van binnen’. Conservatoren Erik Geleijns en Rickey Tax leiden ons rond op 26 mei, en aansluitend kunt u een boekenlegger drukken én al uw vragen stellen onder het genot van een drankje.

Programma
Voor leden van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging is Museum Meermanno | Huis van het boek natuurlijk geen onbekend terrein. Het vroegere woonhuis van baron Willem van Westreenen aan de Haagse Prinsessegracht is al sinds 1848 het museum waar een van de mooiste boekverzamelingen wordt bewaard die ooit in ons land is bijeengebracht. Op dit moment is in Meermanno de tentoonstelling Het boek van binnen te zien, over het maken van boeken door de eeuwen heen. Van kleitablet tot e-book en van de vroegste codices tot 3D-geprinte boekbanden wordt de ontwikkeling van het boek getoond. Een must voor de boekenliefhebber.

Op donderdag 26 mei zijn we welkom in het museum. Om 14:30 worden we ontvangen in het souterrain, waarna de conservatoren van het museum, Rickey Tax en Erik Geleijns, ons zullen rondleiden door de tentoonstelling en vertellen hoe ze die gemaakt hebben. Vanzelfsprekend is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend aan de rondleiding kunt u op de zolder van het museum uw eigen boekenlegger drukken op een negentiende-eeuwse drukpers. We sluiten de middag af met een drankje, waarbij ook nagepraat kan worden met de conservatoren (tot ca. 17:30).

Meer informatie en Aanmelden
Informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van Meermanno. Inschrijven voor de excursie is noodzakelijk. Dit kan per mail aan info@boekgeschiedenis.nl.

Deelnemers wordt gevraagd de toegang tot Museum Meermanno zelf te betalen. (€ 9,50; met een Museumjaarkaart is de toegang gratis). Verder zijn aan de excursie geen kosten verbonden.