Uitnodiging jaarvergadering NBV 2011

Graag nodigt de NBV haar leden uit voor de achttiende jaarvergadering. Deze wordt op zaterdag 18 juni 2011 in Museum Catharijneconvent te Utrecht gehouden.

Zoals gebruikelijk bestaat het programma van de jaarvergadering uit twee onderdelen: de algemene ledenvergadering en een inhoudelijk gedeelte afgestemd op de locatie. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt tevens het 18e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis gepresenteerd.

De agenda, de notulen van de jaarvergadering 2010, het jaarverslag 2010/11 en de financiële jaarstukken vindt u hier. De jaarstukken zullen ook aan de deelnemers van de jaarvergadering in Utrecht worden uitgedeeld.

Museum Catharijneconvent.Museum Catharijneconvent laat met eeuwenoude en hedendaagse kunst het heden en verleden van het christendom in Nederland zien. Schitterend goud en zilver, beelden van heiligen met wonderlijke verhalen, een spijkerbroek van GSUS, rozenkransen, schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Mariabeelden, videokunst en eeuwenoude manuscripten. Dat en meer is te zien in het Catharijneconvent, gevestigd in een voormalig klooster uit de vijftiende eeuw op loopafstand van de Dom.

Het inhoudelijk gedeelte van de jaarvergadering zal verzorgd worden door Ruud Priem, inhoudelijk directeur van Museum het Catharijneconvent en Bart Jaski, conservator handschriften van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Na afloop is er gelegenheid om het museum te bezichtigen. De lunch wordt u aangeboden door de NBV.

Graag nodigt de NBV haar leden uit bij dit alles aanwezig te zijn. Wilt u zo vriendelijk zijn uw museumjaarkaart mee te nemen, als u die heeft?

Programma
11.00 – 11.15 u.: Ontvangst met koffie/thee
11.15 – 12.30 u.: Ledenvergadering
12.30 – 13.30 u.: Lunch
13:30 – 14.15 u.: Ruud Priem, Beeldschone boeken in Museum Catharijneconvent: een
terugblik en toekomstperspectief
14.15 – 15.00 u.: Bart Jaski, Speurtocht naar de oudste handschriften en handschrift-
fragmenten van de Utrechtse Paulusabdij
15.00 – 17.00 u.: Gelegenheid tot bezoek aan het museum

Als u naar de jaarvergadering wilt komen, wordt u vriendelijk verzocht zich uiterlijk 11 juni aan te melden door een e-mail te sturen naar info@boekgeschiedenis.nl.

Bereikbaarheid
Te voet:  Museum Catharijneconvent ligt op 15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station. Plan je route met Google Maps.

Openbaar vervoer:  Buslijn 2 (Ringlijn Museumkwartier)
Uitstappen bij halte Catharijneconvent in de Lange Nieuwstraat. Plan uw route op OV9292.

Per auto:  Volg de parkeerroute (P) naar parkeergarage Springweg op de Strosteeg. Vanaf deze parkeergarage is het nog een kleine 10 minuten lopen naar het museum. U kunt ook tegen betaling op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Kijk voor een actuele routebeschrijving op www.utrecht.nl/bereikbaar.