Oproep | Bookish Couch Surfing t.b.v. SHARP 2022-deelnemers

Een oproep aan onze leden met betrekking tot SHARP 2022.

Geachte leden,

Dit jaar wordt SHARP in Amsterdam gehouden. Zoals u wellicht weet, wordt de begroting van de geesteswetenschappen in de meeste landen voortdurend gekort. Daardoor hebben vele promovendi en onderzoekers niet voldoende financiering voor hun boekwetenschappelijke werk. Voor promovendi en onafhankelijke onderzoekers is een bezoek aan SHARP soms te duur: niet alleen vanwege de inschrijfkosten voor het congres maar ook vanwege het vliegticket en de overnachtingen.

Als NBV willen we promovendi en onafhankelijke onderzoekers steunen met een Bookish Couch Surfing. Couch surfing is een manier van reizen waarbij mensen hun ‘sofa/bank’ aanbieden aan reizigers die weinig geld hebben. Het wordt vooral gebruikt door jonge mensen, veelal uit ontwikkelingslanden, maar er zijn ook (gesloten) wetenschappelijke couch surfing groepen op Facebook waar promovendi elkaar helpen.

Ons idee is om een slaapplek aan te bieden aan promovendi en onafhankelijke onderzoekers. Daarom roepen we onze leden op om zich aan te melden voor dit programma.

SHARP 2022 vindt plaats van 11 tot 15 juli. Mensen uit andere continenten zullen waarschijnlijk een of twee dagen eerder komen en later vertrekken. We zoeken dus mensen die in Amsterdam en omstreken een slaapplek kunnen aanbieden in deze periode.

Zodra we een lijst van overnachtingsmogelijkheden hebben samengesteld, zullen we er via SHARP-L listserv bekendheid aan geven. Daarin vragen we geïnteresseerde SHARP-deelnemers een kleine tekst te sturen naar het NBV-bestuur met informatie over hun onderzoek en het bedrag dat ze per dag aan reizen kunnen besteden. De gasten worden gekozen op basis van hun deelname aan SHARP [dus dat ze al ingeschreven zijn] en beperkte financiering voor hun onderzoek.

Vanuit het bestuur zullen ook kamers aangeboden worden. Andrea Reyes Elizondo heeft bijvoorbeeld een kamer ter beschikking, maar ze woont in Den Haag. Als een promovendus budget voor reizen heeft kan hij/zij bij Andrea RE overnachten.

We nodigen onze leden in Amsterdam en omgeving (maximaal een uur reizen naar Amsterdam) uit om banken/kamers/slaapplaatsen ter beschikking te stellen. Als u belangstelling heeft, dan kunt u ons mailen (info@boekgeschiedenis.nl) met de volgende gegevens:

  • Adres
  • Sofa/kamer/slaapmogelijkheid
  • Aantal dagen
  • Of U huisdieren heeft (sommige mensen kunnen allergisch zijn)

We danken u alvast voor uw medewerking!

Met vriendelijke groeten,

Het NBV-bestuur