Jubileumcongres en jubileumworkshop op 1 & 2 juni in Amsterdam

25 jaar NBV! Jubileumcongres op vrijdag 1 juni in de Vrije Universiteit (Amsterdam Zuid) en jubileumworkshop op zaterdag 2 juni in het AGALab (Amsterdam Sloterdijk).


Jubileumcongres op vrijdag 1 juni in de Vrije Universiteit (Amsterdam Zuid)

Op vrijdag 1 juni kijken we vooruit naar een veelbelovende boekhistorische toekomst. Dat doen we samen met onderzoekers, uit de boekgeschiedenis én uit andere vakgebieden. Digitale methoden en technieken bieden nieuwe en fascinerende mogelijkheden, maar ook andere disciplines kunnen een bron van inspiratie zijn voor toekomstig boekhistorisch onderzoek.

Tijdens het jubileumcongres vindt ook de jaarvergadering plaats én de presentatie van het bijzondere 25e Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis.

Jubileumworkshop op zaterdag 2 juni in het AGALab (Amsterdam Sloterdijk)

Op zaterdag 2 juni staan we met de handen aan de persen! We ontwerpen en maken zelf een eigen jubileumdruk anno 2018. We gebruiken allerlei verschillende papier- en inktsoorten en andere materialen, en we passen historische en moderne druktechnieken toe zoals hoogdruk, ets, zeefdruk en risografie. Dat alles onder begeleiding van zeer ervaren deskundigen van het Amsterdams Grafisch Atelier, dat zelf haar 60-jarig bestaan viert.

Nadere gegevens over aanmelding, tijden en kosten volgen. Houd de NBV-site in de gaten!