Boekhistorische congres: The Economic History of the Book

Op 4 en 5 oktober 2018 vindt het boekhistorische congres The Economic History of the Book in the Early Modern Period in Antwerpen plaats. Het congres wordt georganiseerd door Hof van Liere, Universiteit Antwerpen, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Museum Plantin-Moretus.

Op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober 2018 geven 24 sprekers uit tien verschillende landen uiteenzettingen over economische aspecten van het boek in Europa en de Nieuwe Wereld tijdens het ancien régime. Professor Jan Luiten van Sanden verzorgt de keynote speech. Het is van 1991 geleden dat dit thema tijdens een internationaal congres nader werd belicht.

Het congres wordt voorafgegaan door een Miræus Lecture verzorgd door professor Ian Maclean op woensdagavond 3 oktober 2018 (aanvang 18u). Op zaterdag 6 oktober 2018 hebben deelnemers de keuze tussen een drietal sociaal-culturele activiteiten in het Museum Plantin-Moretus.

Inschrijven kan met het inschrijvingsformulier online en is geldig na betaling per overschrijving. Alle details over het programma en alle praktische punten vindt u op deze webpagina: https://www.uantwerpen.be/en/conferences/economic-history-book/

De capaciteit van de zaal in het prachtige Hof van Liere is beperkt en ook het aantal deelnemers voor de sociaal-culturele activiteiten op zaterdag is begrensd.

Voor vragen kan u terecht bij Goran Proot.

 

 

Beeld: La librairie de Jacob van Liesvelt au XVIe siècle, Henry Leys. The Bristish Museum.