Voorjaarsexcursie 2013

De NBV nodigt haar leden uit voor de voorjaarsexcursie, een gecombineerd bezoek aan de tentoonstelling ‘Wereldschatten! Van Cicero tot Erwin Olaf’ en de Thysianacollectie in Leiden, op zaterdag 6 april 2013.

Het bestuur van de NBV nodigt u uit voor een bezoek aan de Leidse Lakenhal en de Thysianacollectie op zaterdagmiddag 6 april aanstaande.

Wat gaan we doen?
Om 12.00 uur worden we ontvangen in de Leidse Lakenhal. Na een rondleiding met gelegenheid om zelf nog even rond te kijken in het museum, melden wij ons ons tussen 14.15 en 14.30 uur in Grand Café De Koets voor koffie of thee met gebak. Daarna begeven wij ons naar de Thysiana-collectie, waar  hoogleraar boekgeschiedenis en prominent NBV-lid Paul Hoftijzer ons opwacht om de Thysiana-collectie te tonen.

Over de tentoonstelling
De Leidse Lakenhal opende onlangs de tentoonstelling ‘Wereldschatten! Van Cicero tot Erwin Olaf’. Deze expositie toont een selectie hoogtepunten uit de unieke verzameling manuscripten, zeldzame drukken, kaarten, tekeningen en fotografica die in de Leidse Universiteitsbibliotheek worden bewaard. Voor ons biedt deze tijdelijke tentoonstelling een mooie gelegenheid om een complete Leidse boekhistorische middag voor u samen te stellen. Want eveneens in Leiden bevindt zich de beroemde Thysiana-collectie, een grote zeventiende-eeuwse bibliotheek die ongeveer 2.500 boeken en enkele duizenden pamfletten herbergt.

Aanmelden
Graag ontvangen wij uw aanmelding (liefst voor 1 april a.s.):
per telefoon (030-271 81 64)
post (Secretariaat NBV, mw. Marijke Huisman, Pauwstraat 8, 3512 TG Utrecht)
of e-mail: info@boekgeschiedenis.nl