Uitnodiging najaarsstudiedag SGKJ

Het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur nodigt u graag uit voor de najaarsstudiedag op vrijdag 1 november 2019 in zaal H2.03 op Campus 2 van Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Het thema van deze dag is ‘Klassieke kinderboeken’. De sprekers gaan in op vragen als: wat maakt een jeugdboek klassiek, wat zijn klassieke historische verhalen en welke plaatjes zou je klassiek kunnen noemen?  Daarnaast wordt aandacht besteed aan beslissende boeken in de protestantse leescultuur en de internationale klassiekers die Karl May heeft geschreven. Vrienden van de SGKJ en studenten van Windesheim verzorgen tussen de lezingen korte presentaties over hun persoonlijke klassieke jeugdboek.

Het programma start om 10:30u met een ontvangst met koffie en thee. Om 11:00u wordt de dag geopend en volgen verschillende lezingen. Om 12:30u kunt u op eigen gelegenheid lunchen in de kantine van Windesheim, waarna u vanaf 13:30u de lezingen van het middagprogramma kunt bijwonen.

Deelname aan de studiedag kost € 12,50 en voor niet-SGKJ-ers, waaronder introducés, € 15,00. Studenten en medewerkers van Windesheim hebben gratis toegang. We verzoeken u de deelnemerskosten van tevoren over te maken op NL88 INGB 0002 3485 52 t.a.v. de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur o.v.v. uw naam. Uw aanmelding is pas definitief na ontvangst van uw betaling. Daarna krijgt u een bericht ter bevestiging.

Graag aanmelden via StichtingGKJ@gmail.com.