Rondleiding tentoonstelling De bijzondere band

Speciaal voor de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV) verzorgen samenstellers Freek Heijbroek en Kasper van Ommen op zondagmiddag 28 april een inleiding op de tentoonstelling en leiden zij de deelnemers rond.

Museum Meermanno in Den Haag biedt van 22 maart tot 23 juni plaats aan een prachtige tentoonstelling: De bijzondere band. Met Art nouveau-boeken van Dijsselhof, Lion Cachet en Nieuwenhuis. Ontwerp en uitvoering worden gekenmerkt door een ongekende aandacht voor detail en schoonheid. Naast boeken, bandontwerpen en affiches zijn er ook toepassingen in interieurs en meubelkunst te zien.

De bijzondere band is een tentoonstelling van Huis van het boek, een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Bibliotheek en Museum Meermanno. De tentoonstelling is samengesteld door Freek Heijbroek, oud-conservator Rijksmuseum, en Kasper van Ommen, medewerker Bijzondere Collecties van Universitaire Bibliotheken Leiden, met adviezen van Rens Top van de Koninklijke Bibliotheek.

Programma

13:30 koffie en thee in het Koetshuis
14:00 presentatie

Voor NBV-leden is de bijeenkomst gratis; zij betalen alleen de toegang tot het Museum (€ 10,00, maar gratis voor Museumkaarthouders). Niet-leden betalen naast de museum-entree € 5,00 voor inleiding en rondleiding. Deze toeslag vervalt natuurlijk als u ter plekke lid wordt van de NBV.

U kunt zich opgeven voor deze bijzondere middag over De bijzondere band via een e-mail aan info@boekgeschiedenis.nl. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelding verplicht.