Presentatie TXT Magazine Navigating a World of Text

Een van de grootste uitdagingen van het digitale tijdperk is de overvloed aan tekstuele informatie. De studenten van de masterstudie Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden publiceren ieder jaar in samenwerking met Academic Press Leiden het academische tijdschrift TXT Magazine. Dit tijdschrift houdt zich bezig met tekst in al haar vormen, haar evolutie en haar invloed op de samenleving. De editie van dit jaar, ‘Navigating a World of Text’ kijkt naar hoe wij navigeren door teksten, boeken, bibliotheken en het internet, de problemen die we daarbij op onze weg vinden, en de oplossingen daarvoor.

Met medewerking van o.a. Paul Hoftijzer, hoogleraar boekgeschiedenis in Leiden, Fréderique Schut van Bookarang, Bob Schofield, schrijver en redactielid TXT, en namens de KB de redacteur van de KB-website, Inge Angevaare.

Ieder jaar wordt TXT gesponsord door een externe partij die nauw bij het thema betrokken is. ‘Navigating a World of Text’ is gesponsord door de Koninklijke Bibliotheek, die zich in de internationale voorhoede bevindt van ontwikkelingen op het gebied van digitalisatie, digital humanities en bibliografisch onderzoek. Met projecten zoals Delpher en het Geheugen van Nederland hebben ze een belangrijke rol in het navigeren van de aan verandering onderhevige wereld van tekst.

De presentatie van het magazine zal plaatsvinden op 7 september 2017 om 14.00 uur in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, met een programma van twee korte presentaties en een panel-discussie, en zal worden afgesloten met een borrel.

De middag is gratis toegankelijk voor iedereen, maar u wordt verzocht uw komst te melden op  https://goo.gl/forms/Si4SwuKKQFGensKI3.