NBV-najaarsexcursie 2016

Bezoek op 30 november drukkerij/boekbinderij Wöhrmann in Zutphen.

Voor de najaarsexcursie 2016 stelt drukkerij/boekbinderij Wöhrmann in Zutphen haar deuren open voor leden van de NBV. De biografie van prinses Juliana door Jolande Withuis, de familiekroniek Judas van Astrid Holleeder, het levensverhaal van Johan Cruijff, dat zijn enkele voorbeelden van boeken die recent bij Wöhrmann van de persen rolden.

Op woensdag 30 november 2016 om 15:00 zijn we welkom bij Wöhrmann B.V., waar we worden ontvangen met een kleine versnapering. We krijgen een toelichting op de geschiedenis en het dagelijks functioneren van het bedrijf, gevolgd door een rondleiding. Hoe wordt een ‘Glow in the dark’-omslag gemaakt? Hoe kreeg de Cruijffbiografie oranje op snee? Waarom heeft de nieuwste Saskia Noort een stansgat in de rug? Welke boekenprijzen reikt Wöhrmann uit en welke heeft het bedrijf ontvangen? Het programma duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk. Dit kan per mail aan info@boekgeschiedenis.nl. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Adres van Wöhrmann B.V.: Estlandsestraat 1, 7202 CP Zutphen (https://goo.gl/maps/mypXJrRuEqy)