Lezing De Delftse Bijbel Mart van Duijn (herhaling)

Afgelopen najaar hield Mart van Duijn naar aanleiding van de verschijning  van zijn boek De Delftse Bijbel • Een sociale geschiedenis 1477- circa 1550 (https://www.walburgpers.nl/winkel/geschiedenis/bijbel/) een mooie lezing in Museum Meermanno. Wegens groot succes herhaalt hij deze op Vrijdag 2 februari 2018 om 15.00 uur in het Koetshuis van Museum Meermanno

Mart van Duijn zal uitgebreid ingaan op de vier exemplaren van de Delftse Bijbel die in het bezit zijn van Museum Meermanno dankzij de verzameldrift van Baron Van Westreenen.

 

Naar alle waarschijnlijkheid zijn die exemplaren ‘live’ te bewonderen onder de leiding van één van de conservatoren van het museum.

 

Via de DBNL (Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren) kunt u alvast de geschiedenis van de Delft Bijbel vinden, en een transcriptie lezen: http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=_bib004.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar mulder@meermanno.nl onder vermelding van: lezing 2 februari 2018 of telefonisch bij het museum 070 – 3462700.

 

Met museumkaart is de toegang tot de lezing gratis.