KVB-Boekwerk seminar

De wereld is in beweging, de boekensector ook – daarom organiseert KVB Boekwerk het seminar “Met het oog op morgen”. Tijdens dit seminar richten we onze blik op de toekomst. Hoe wordt er in de boekensector geïnnoveerd, welke relevante vernieuwingen dienen zich aan en op welke manier zijn die in de nabije toekomst al bruikbaar? Het seminar vindt op 19 januari om 13.30 uur plaats in NEMO Science Museum.

 

 

Internationaal expert Jeff Povlo schetst de ontwikkelingen en mogelijkheden van community building. Jorij Abraham, program manager van het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow, richt zich op de retail en presenteert de highlights van vier jaar onderzoek. Max Haring neemt dit jaar de Tiele-lezing voor zijn rekening, hij duikt in het fenomeen Open Access en Paulien Dresscher neemt ons mee op een reis langs inspirerende interactieve projecten. Daarnaast worden er innovatie-cases uit het boekenvak gepresenteerd, waarbij zowel de boekhandelaar, de auteur en de uitgeverij aan bod komt. Martin Voigt, coördinator van Renew the Book, zal aanwezig zijn om hun Innovation Grid te presenteren.

Lees op kvbboekwerk.nl meer over de sprekers en hun onderwerpen. Mocht u hier graag bij aanwezig zijn, maar zich nog niet hebben aangemeld: dan raden we u aan dat tijdig te doen. De toegang is gratis, aanmelden verplicht. Na afloop vindt de jaarlijkse CPNB Nieuwjaarsborrel plaats.

De Tiele-lezing

De Dr. P.A. Tiele-Stichting – vernoemd naar de vermaarde bibliograaf en bibliothecaris Dr. P.A. Tiele (1834–1889) – is in 1953 opgericht. De Tiele-Stichting is een samenwerkingsverband voor boekwetenschap waarin wetenschappelijke en commerciële organisaties en instellingen op dit terrein zijn vertegenwoordigd. De doelstelling van de Tiele-Stichting is de bevordering van de boekwetenschap in Nederland. In de jaarlijkse Tiele-lezing, sinds 2009 onderdeel van het KVB-symposium, wordt vanuit een breder kader gereflecteerd op het thema van het symposium. Dit jaar vervangt het Boekwerk seminar het KVB-symposium en vindt de Tiele-lezing dus plaats op het seminar “Met het oog op morgen”.