Universiteitsbibliotheek Groningen: lezingenreeks Schatten uit de UB 2019-2020


De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Groningen herbergt duizenden oude en vaak zeldzame werken, waaronder handschriften, incunabelen, historische atlassen en kaarten. Veel onderzoekers van binnen en buiten de Rijksuniversiteit Groningen gebruiken werken uit deze collecties voor hun onderzoek.

In de lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek: lezingen over Bijzondere Collecties vertellen wetenschappers over hun lopend of afgerond onderzoek naar materiaal van de afdeling Bijzondere Collecties, in aanwezigheid van de objecten in kwestie.

In de herfst en winter van 2019-2020 zijn er weer drie lezingen in deze reeks, met zeer uiteenlopende onderwerpen. Op onze website vindt u meer informatie daarover.
Na de lezingen van een half uur heeft het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de onderzoekers en het materiaal zelf te bekijken.

29 oktober 2019
De ontdekking van de wereld, de cartografische collectie van Cosimo III de’ Medici
Sabrina Corbellini

17 december 2019
Middeleuws boekbeslag, archeologie vanuit het hart van de UB
Berna van Wijk

21 januari 2019
Wie het kleine niet eert…, vroegmoderne Nieuwe Testamenten in de 16de-eeuwse religieuze leespraktijk
Renske Hoff

De presentaties zijn telkens dinsdagmiddag om 16.00 uur, zijn in het Nederlands en richten zich op een breed publiek. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig en een bibliotheekkaart is geen vereiste. Indien u geen kaart heeft, kunt u een bezoekerspas ophalen bij de receptie.

Locatie: Jantina Tammeszaal, 4e verdieping UB Binnenstad, Broerstraat 4
Tijd: dinsdag, 16:00-17:00 uur