Uitnodiging: KB Café over spectaculaire aanwinst

De Koninklijke Bibliotheek maakte eind 2018 de verwerving bekend van een zeer zeldzame incunabel: Raoul Lefèvre, Le Recueil des Histoires de Troyes. Haarlem, Jacob Bellaert, 1485-86. Op donderdag 14 maart organiseert de KB een podiumgesprek over deze aanwinst. U bent van harte welkom!

De Koninklijke Bibliotheek (KB) maakte eind 2018 de verwerving bekend van een zeer zeldzame incunabel: Raoul Lefèvre, Le recueil des histoires de Troyes. Haarlem, Jacob Bellaert, 1485-86.

Incunabelen, of wiegendrukken, zijn boeken die zijn gezet met losse letters en gedrukt in de eerste halve eeuw na de uitvinding van de boekdrukkunst, vóór 1 januari 1501. Deze incunabel van de Haarlemse drukker Bellaert is een prachtige aanvulling op de collectie die al bij de KB aanwezig is. In dit KB Café wordt deze bijzondere aanwinst besproken én getoond!

De aankoop is mogelijk gemaakt door een bijdrage door de B.H. Breslauer Foundation, het Mondriaan Fonds en de Vereniging Vrienden van de KB. Het gehele boek is online te bekijken via de galerij.

Praktisch

Datum: donderdag 14 maart 2019 
Locatie: Koninklijke Bibliotheek (Aula), Prins Willem-Alexanderhof 5 te Den Haag 
Aanvang: 16.30 uur (inloop vanaf 16.15 uur)
Einde: 17.30 uur (gelegenheid tot napraten tijdens borrel tot 18:30 uur)

Sprekers

Marieke van Delft is conservator Oude Drukken bij de Koninklijke Bibliotheek. Ze promoveerde in de cultuurwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Bas Hesselink is oprichter van Antiquariaat FORUM en is expert boeken, prenten, gravures en tekeningen bij het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

Willem Kuiper is specialist op het gebied van (vertaalde) middeleeuwse Nederlandse letterkunde en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Gespreksleider

Alexander Reeuwijk is schrijver en interviewer. Hij geeft geregeld lezingen over wetenschapshistorische onderwerpen en reizen.

Aanmelden 

U bent van harte uitgenodigd om bij dit KB Café aanwezig te zijn. Wilt u zich a.u.b. aanmelden via de website.