Summer School History of the Book

Allard Pierson (voorheen Bijzondere Collecties), het kennisinstituut voor erfgoed van de Universiteit van Amsterdam, organiseert dit jaar zijn tiende Summer School History of the Book van maandag 19 t/m vrijdag 30 augustus. De inschrijving voor deelname aan cursussen en workshops is geopend.

De summerschool biedt altijd een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. De workshops zijn interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Docenten en deelnemers gebruiken tijdens de summerschool origineel en vaak uniek materiaal uit het Allard Pierson, ter illustratie of om mee te oefenen. Of het nu gaat om handschriften, bijzondere boekbanden, kaarten en atlassen, muziekdrukken, plaatwerken met natuurlijke historie, strips, kinderboeken, kalligrafie of grafische onderwerpen – het komt allemaal op tafel.

De Summer School History of the Book is een samenwerking tussen de Leerstoelgroep Boekwetenschap en het Allard Pierson | De Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De uitvalsbasis is altijd het Allard Pierson aan de Oude Turfmarkt, maar er worden ook cursussen gegeven in het UvA-gebouw aan het Turfdraagsterpad. Dit jaar werken we voor het eerst ook samen met het Amsterdams Grafisch Atelier in Amsterdam-West. 

Voor vragen over het programma of over jouw aanmelding kun je mailen naar Pètra Huijgen: summerschool-bc@uva.nl