Crowdfunding: Laat de Fantasiepers rollen!

Help het Noord-Hollands Archief de prachtige fantasiepers te plaatsen in de nieuwe tentoonstelling over de drukker Enschedé!

Wij, het Noord-Hollands Archief, bewaarders van geschiedenis, maken een tentoonstelling! Niet zomaar een tentoonstelling, maar een vaste tentoonstelling over een van onze grootste en gaafste collecties: die van de Haarlemse drukker Kon. Joh. Enschedé.

Deze drukker bestaat al sinds 1703 en drukte onder meer bankbiljetten, postzegels en de oudste nog bestaande krant ter wereld: De Oprechte Haarlemse Courant. Enschedé bezat bovendien ook een gerenommeerde lettergieterij. Door de eeuwen heen hebben grote namen, zoals M.C. Escher, Lion Cachet en Jan van Krimpen voor Enschedé ontworpen.

De collectie bevat duizenden stukken prachtig grafisch materiaal. Het bijzondere is dat bij alle producten het proces van ontwerp tot eindproduct inzichtelijk gemaakt kan worden. Deze collectie is een stuk nationaal erfgoed dat uit het depot moet. Daarom willen wij hier een vaste tentoonstelling over maken!

Omdat deze tentoonstelling een vaste opstelling gaat worden willen we deze zo goed mogelijk maken. De fantasiepers is hiervoor van groot belang. Maar om deze te realiseren hebben we donaties nodig. Je kunt een aantal tegenprestaties verwachten bij een donatie. We beschikken namelijk over een hoop mooi materiaal en nog meer diensten en locaties die we voor deze actie beschikbaar maken!

Wil je graag doneren of ben je geïnteresseerd? Klik hier voor extra informatie en de actuele stand van zaken.