Boekpresentatie ABC: daar begint het mee!

ABC: daar begint het mee! is een rijk geïllustreerd overzicht van de jeugdliteratuur in Overijssel geschreven door Gees Bartels. Nooit eerder is de wereld van de jeugdliteratuur van deze provincie zo compleet in beeld gebracht.

De feestelijke presentatie van het boek vindt plaats op vrijdagmiddag 25 november 2016 bij Rijnbrink in Nijverdal. Om 16.00 uur bent u welkom voor koffie of thee in om 16.30 uur begint het programma. Aanmelden kan door een mail te sturen naar gees.bartels@home.nl.

 

Van de vroegste boekjes voor de Latijnse scholen tot drukkers in de bloeitijd van de Hanze, prachtige prentenboeken in de achttiende eeuw, leesplankjes, schrijvende dominees en onderwijzers, uitgevers met visie op onderwijs, illustratoren, hun opleidingen, de snel veranderende wereld in de twintigste eeuw met bakvisverhalen, jongensavonturen, idealistische maatschappijvisies, de beleving van de Tweede Wereldoorlog, aandacht voor streektaal, ABC-boekjes, kinderprenten, strips en plaatjesalbums en schrijvers uit alle delen van de provincie.

Adres
Rijnbrink
Van Alphenstraat 11
7442 TW Nijverdal

Het is mogelijk de publicatie met korting voor te bestellen via dit bestelformulier.