Discussielijst

Op 31 december 2022 is de discussielijst NBV-L opgehouden te bestaan, want de aanbieder van de software, E-Compass, is gestopt. De NBV bedankt Marieke van Delft heel hartelijk dat zij maar liefst 23 jaar lang de lijst heeft beheerd.

Wilt u op de hoogte blijven van boekhistorische nieuwtjes en activiteiten of zelf een nieuwtje delen, dan kunt u terecht bij onze nieuwsbrief (mail naar info@boekgeschiedenis.nl) en u kunt ons volgen op social media. Zo hopen we te voorzien in een belangrijke functie die deze lijst heeft vervuld: om elkaar als boekenliefhebbers – wel of geen lid van de NBV – op de hoogte te houden wat er speelt.

Heeft u daarnaast behoefte aan meer interactie en inhoudelijke discussie over boekhistorische kwesties via een online platform? Deel uw wensen en suggesties met de NBV via info@boekgeschiedenis.nl. Wij krijgen graag meer inzicht in de behoefte aan een specifiek Nederlandse discussieomgeving, aangezien bijvoorbeeld de internationale lijst van SHARP-L al een levendig platform biedt. Op de afgelopen NBV-jaarvergadering is deze vraag ook aan bod gekomen, maar ook als u daar niet bij was of als u nog aanvullingen heeft, dan zijn wij benieuwd naar uw wensen

Iets delen?

Elk bericht dat een relatie met de boekhistorie heeft, is welkom. Gangbare onderwerpen zijn:

  • vragen die het oude en nieuwe boek betreffen,
  • aankondigingen van congressen, bijeenkomsten en studiemiddagen,
  • aankondigingen van nieuwe websites en nieuwe uitgaven,
  • vacatures.