Tiele-Leerstoelendag 2017: boekhistorische bronnen

De Dr. P.A. Tiele-Stichting en de Koninklijke Bibliotheek nodigen u van harte uit voor de Tiele-Leerstoelendag 2017. Op deze dag wordt de toekomst van de boekwetenschap centraal gesteld door verschillende sprekers. Een promovendus, een onderzoeker, een uitgever en een conservator worden uitgenodigd hun perspectief te presenteren en daar na afloop met elkaar, en met u, over in gesprek te gaan.

» Lees meer

Vacature coördinator Dr. P.A. Tiele-Stichting

De Tiele-Stichting stimuleert de wetenschappelijke bestudering van het boek (in de breedste zin van het woord) in Nederland. Zij doet dat door het instellen van leerstoelen, het doen uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia, congressen, lezingen enz. Het bureau van de Dr. P.A. Tiele-Stichting is gevestigd bij de Koninklijke Bibliotheek. Voor het dagelijkse functioneren van het bureau zoekt de KB voor 8 uur per week een coördinator.

Bekijk de hele vacature op de website van de KB.

Boekkunstbeurs

Op 11 en 12 november 2017 staat Pieterskerk in Leiden in het teken van het boek. Dan vindt de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden.
Elke bezoeker van de beurs krijgt een in beperkte oplage gedrukte uitgave, speciaal voor deze beurs gemaakt. Op de beurs kan men hier een omslag bij uitzoeken, en de plano vellen onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boekje. In 2013 werd de uitgave gemaakt door tekenaar Joost Swarte, in 2014 leverde Maarten Biesheuvel de tekst, in 2015 was Paulien Cornelisse onze gast en in 2016 werd de beursuitgave geschreven door Wouter Klootwijk. » Lees meer

Studiemiddag Voor en Na Luther

In het kader van het Lutherjaar 2017 wordt op vrijdag 27 oktober om 14:00 uur een studiemiddag georganiseerd. 2017 is het Lutherjaar waarin vijfhonderd jaar Reformatie wordt herdacht. Maarten Luther (1483-1546) begon zijn carrière als augustijner monnik maar hij ontwikkelde zich tot dé leidende persoonlijkheid van de Reformatie in het Duitse Rijk. Vooral bekend is hij om zijn Bijbelvertaling waarmee hij de Bijbel voor het gewone volk toegankelijk maakte.

 

» Lees meer

1 2 3 28